Behandlet gulv

Gulvbehandling

Efterbehandling af afslebne gulve

50 15 09 65 Skriv besked til os

Forlæng gulvets levetid med gulvbehandling

Når et gulv er blevet afslebet, skal overfladen altid forsegles med en gulvbehandling. En efterbehandling beskytter gulvet, gør gulvet nemmere at vedligeholde og giver mulighed for at vælge et specifikt udseende til dit gulv.

Der er mange muligheder, og valget afhænger af, hvilke ønsker du har til gulvets funktionalitet, vedligeholdelse og udseende. Det er ikke alle efterbehandlinger, der passer til alle gulve, og det er derfor vigtigt, at du sammen med os finder frem til den rette efterbehandling til netop dit gulv.

Den ideelle løsning for dit gulv afhænger af hvilket udseende, dit gulv skal have, hvilken træsort, gulvet er lavet af, og hvor meget gulvet betrædes.

I nedenstående guide

Kan du danne dig et overblik over fordele og ulemper ved de forskellige typer behandlinger og dermed blive klædt på til at træffe det rette valg.

Dansk Gulvservice står naturligvis til rådighed med vejledning, hvis du har yderligere spørgsmål, inden du vælger, hvilken behandling vi skal give dit gulv.

Ludbehandling

Du kan med fordel vælge ludbehandling, hvis du ønsker at beholde den lyse farve på et nyslebet gulv. Ludbehandlingen fremhæver træets struktur og hæmmer den naturlige proces, der gør, at træet gulner med tiden.

Det er vigtigt at påpege, at en ludbehandling aldrig kan stå alene som overfladebehandling. En ludbehandlet gulv skal altid efterfølgende behandles med enten sæbe, olie eller lak. Lud kan fås både i natur og i hvid.

Sæbebehandling

En sæbebehandling giver en flot, naturlig overflade og er forholdsvis modstandsdygtig, men kræver dog vask oftere end olie- eller lakbehandlede trægulve og er heller ikke så solid som olie og lak.

Du kan vælge en natursæbe eller en hvidpigmenteret sæbe. Et sæbebehandlet gulv skal blot vedligeholdes med samme type sæbe, som den der blev brugt til den oprindelige behandling.

Hvis det sæbebehandlede gulv med tiden bliver gråt og kedeligt, især i ganglinjerne, kan man rense det i bund med knofedt, stiv børste og trærens, inden det får en ny sæbebehandling.

Oliebehandling

Oliebehandling giver en flot og naturlig overflade, som er stærk og modstandsdygtig samt forholdsvis nem at vedligeholde. Dog er oliebehandlede gulve ikke lige så nemme at vedligeholde, og har heller ikke så stærk en overflade, som lakerede gulve, men til gengæld er det nemmere at fikse små skader og ridser med sæbevask og oliepleje.

Ligesom lud, udføres oliebehandling typisk også i natur eller hvid. Hvid olie kan påføres på ludbehandlede lyse trægulve, hvis man ønsker at forstærke det hvide look.

Ønsker man olie i en speciel farve, tilbyder vi også dette, men denne type behandling skal påføres minimum 2-3 gange for at opnå det ønskede resultat. Her kan man vælge valnød, mørkebrun, antik olie, sort olie, kirsebær og mange flere.

Olierede gulve vedligeholdes med regelmæssig vask med vand tilsat sæbespåner og oliepleje.

Lakbehandling

Lakbehandling giver en smuk og stæk overflade, som er nem at vedligeholde. Hvor mange lag lak, der skal påføres, afhænger af hvor trafikeret gulvet af. Som minimum påføres der 2 lag lak, men til plankegulve anbefaler vi altid, at der påføres 3 lag lak.

Til meget trafikerede områder som erhvervslokaler og i husstande med kæledyr, anbefaler vi, at man behandler gulvet med 3 lag 2-komponent ekstra stærk trafiklak, som er den stærkeste overfladebehandling.

Ulempen ved en lakbehandling i forhold til behandling med olie og lud er, at ridser og småskader ikke kan repareres med vask. Opstår der ridser på lakken, så kan de kun fjernes med ny afslibning og efterbehandling.

Lakbehandlede gulve vedligeholdes ved vask med en våd klud eventuelt tilsat sæbe.

Hvidpigmentering

Hvidpigmentering giver en smuk og lys overflade med en antik effekt. Efter en afslibning kan gulvet lysnes med lud, lak eller olie. Hvidpigmentering opnås med forskellige kombinationsbehandlinger:

Hvid lud & sæbe
En kombineret hvid lud- og sæbebehandling giver en meget flot naturlig og rustik overflade til eksempelvis gamle plankegulve. Et sæbebehandlet gulv er dog mere modtageligt end et olieret eller lakeret gulv og kræver hyppigere og grundigere vask for at holde sig pænt.

Hvis gulvet regelmæssigt efterbehandles med sæbe, kan man udjævne små ridser eller misfarvninger, som man eksempelvis ikke kan gøre med lakerede gulve. Samtidig giver sæben gulvet fugt og liv i overfladen.

Hvid lud & hvid olie efterbehandling
Hvis man ønsker et hvidpigmenteret gulv med en lidt mere modstandsdygtig overflade, bør man vælge en ludbehandling efterfulgt af en oliebehandling. Efter afslibningen standses træets gulningsproces med lud, og den hvide olie gør derefter overfladen modstandsdygtig overfor næsten alle typer smuds.

Samtidig beskyttes træet mod ridser, og gulvet gøres nemt at vedligeholde. Områder med større slid, som for eksempel gangarealer kan friskes op med en efterbehandling, uden at det er nødvendigt at behandle hele gulvet.

Hvid lud & lak
Hvis man ønsker et hvidpigmenteret gulv med en stærkere overflade, hvor det ikke er nødvendigt at pleje gulvet med specielle sæbespåner, er lak den bedste efterbehandling. Lakken forsegler og beskytter gulvet, og skaber en modstandsdygtig overflade, der er afvisende for stort set al snavs.

Et lakeret gulv har således det laveste vedligeholdelsesniveau, men til gengæld er det ikke så nemt at fjerne eventuelle ridser. Hvis der opstår dybe ridser og slitage er det nødvendigt at foretage en ny afslibning og efterbehandling.

Brug for en fagmand?

Dansk Gulvservice dækker hele Sjælland så uanset om du bor på Frederiksberg, i Hillerød eller Roskilde så er vi klar til at komme med et fagligt skøn på hvilken type gulvbehandling der bedst matcher dine ønsker. Kontakt os uforpligtende på 50 15 09 65.

Sidebar

Kontakt os omkring
jeres projekt

Dansk Gulvservice er lig med høj kvalitet og god service til konkurrencedygtige priser.

Vi klarer store såvel som små opgaver inden for gulvafslibning og gulvservice for private og erhverv. Vi er fleksible og rykker gerne ud med kort varsel.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
50 15 09 65

Kontakt os